fbpx
Amsterdam, The Netherlands
KVK: 71692320
info@a-town.agency

Vijf tips voor een succesvollere website

Vijf tips voor een succesvollere website

A-Town Agency | Vijf tips

Sta jij op het punt om je eigen business te beginnen, of heb je misschien al een bedrijfje maar zoek je hulp bij je online branding? Lees dan gauw verder. A-Town heeft vijf tips voor een succesvollere website voor jou op een rijtje gezet. Boost your online business!

Alles begint bij goede branding

Een overzichtelijke website is ontzettend belangrijk. Je website is meer dan alleen een overzicht van jouw producten of diensten, het is namelijk jouw visitekaartje voor potentiële klanten… en een eerste indruk is alles bepalend. Maak een duidelijke ‘about me’ page (of sectie) waarop je laat zien wie je bent, wat je doet, en wat je wil bereiken. Bezoekers van jouw website zullen een goede eerste indruk krijgen wanneer je duidelijke kernwaarden stelt en laat zien waar jij voor staat. Vooral in de creatieve industrie is het belangrijk dat jouw missie en doelen ook terug te zien zijn in je huisstijl. Neem bijvoorbeeld die van A-Town: Donker met felle accentkleuren en een neon logo… Dat zal vast en zeker verband houden met al die nightlife klussen!

Contact

Dat je duidelijke contactgegevens op je website moet vermelden spreekt natuurlijk voor zich. Je kunt er echter op verschillende manieren voor zorgen dat jij nóg beter te bereiken bent voor (potentiële) klanten. Zo kun je een simpel contactformulier op je website zetten. Dit is niet alleen voor de bezoeker van jouw website makkelijk en snel, maar ook duidelijker voor jou. Je kunt zo namelijk naar alle gegevens die jij nodig hebt vragen in je formulier. Denk bijvoorbeeld aan een datum voor een afspraak. Met een formulier sla je twee vliegen in één klap: Je kunt bezoekers namelijk ook meteen vragen of ze jouw nieuwsbrief willen ontvangen. Nieuwsbrieven lijken misschien wat achterhaald, maar waarschijnlijk betrap jij jezelf er ook wel is op dat je naar een ‘SUPER SALE’ e-mail van je favoriete webshop aan het staren bent. That’s right, ook dat is een nieuwsbrief en die heeft misschien wel gewerkt!

Testimonials

Om nieuwe klanten een extra steuntje in de rug te geven bij het bepalen of ze wel of niet met jou/jouw bedrijf in zee willen gaan, kun je een sectie op je website toewijzen aan reviews van tevreden klanten. Je kijkt zelf waarschijnlijk ook naar de reviews van producten voordat je ze besteld, toch? Wanneer je een dienst levert werkt dit precies hetzelfde. Vraag klanten om een kort stukje te schrijven over hun ervaring met jou/jouw bedrijf of maak gebruik van een rating tool om een breder publiek te bereiken voor reviews.
Let op, ook op social media is een goede beoordeling erg belangrijk. Heb je nog geen klanten écht blij kunnen maken? Vraag een vriend of collega die jouw werkwijze heeft gezien om een eerlijke eerste beoordeling achter te laten. Een goed begin is het halve werk!

Social Media

Social Media… Je wordt ermee doodgegooid. Alles en iedereen zit op Facebook en Instagram en als je niet meedoet mis je al het laatste nieuws. Niets aan te doen. Wil je bij blijven, dan zul je mee moeten gaan in de hype. Maak gebruik van een multi-channel tool om overal tegelijkertijd jouw werk te publiceren, of neem je tijd om een custom feed te creëren met je mooiste werk of producten. Social Media kun je niet fout doen, de enige manier waarop je de fout in kunt gaan is door het níét te doen. Natuurlijk zijn er wel bepaalde richtlijnen en tips als het aankomt op adverteren en interactie creëren op social media, daarover vertellen we je meer in een volgende blog!

Gratis tips, tricks of samples

Of je nu een starter bent of al jaren ondernemer, cadeautjes zijn een must-give! Natuurlijk bedoelen we niet dat je gratis diensten moet gaan leveren of producten moet weggeven, maar je kunt je volgers en (potentiële) klanten af en toe een meevallertje bieden. Deel bijvoorbeeld gratis informatie en tips, geef gratis samples weg bij bepaalde aankopen of geef terugkerende klanten een beetje korting. Als je ervoor zorgt dat bezoekers écht iets aan jouw ‘cadeautje’ hebben, zullen zij jou onthouden en waarschijnlijk terugkeren. Een simpel voorbeeld is deze blog. Je hebt nu een paar tips die je kunt toepassen op je website, maar misschien lukt het niet om deze zelf te verwerken op jouw website (al hopen wij natuurlijk van wel)… Dus, je weet ons te vinden hè (-: