fbpx
Amsterdam, The Netherlands
KVK: 71692320
info@a-town.agency

Vrijwilligers werven voor stichting AardigeAmsterdammer

Vrijwilligers werven is soms lastiger dan het lijkt. De Regenbooggroep is zo’n organisatie in Amsterdam die volledig afhankelijk is van vrijwilligers. Onder hun tak genaamd “Aardige Amsterdammers”  werven zij buddies voor kwetsbare mensen (denk aan daklozen, (ex-)verslaafden en mensen die leven in armoede). Een buddy is iemand die een paar keer per week of twee weken iets leuks gaat doen met een kwetsbaar persoon en hem/haar ondersteund in welzijn en functioneren in de maatschappij. Buddies zijn echter niet ontzettend gemakkelijk om te vinden, een buddy moet iemand zijn die niet opkijkt van heftige levensverhalen;
stevig in zijn/haar schoenen staat; emotioneel stabiel is; het goede voorbeeld wil geven maar tegelijkertijd een schouder wil bieden aan iemand die dit hard nodig heeft;
en iemand die het leuk vind om zo nu en dan iets samen te doen met een ander, gewoon voor de gezelligheid.

Om De Regenbooggroep te helpen bij het werven van buddies (oftewel Aardige Amsterdammers) hebben wij een quizbooth ontwikkelt waarin mensen op een leuke manier getest worden op geschiktheid om buddy te worden, en de kans krijgen om zich direct of later via een QR-code op een klein aandenken, aan te melden als vrijwilliger.

Om dit concept uit te voeren hebben we verschillende fases van het design proces doorlopen, we begonnen met een analyse van de organisatie en dus ook van de huisstijl en de doelgroepen. Daarna werd er flink gebrainstormd en geschetst en bedachten we toepasselijke scenario’s voor wanneer de Quizbooth geplaatst zou zijn. Na enkele iteraties maakten we een prototype.

Een proces als dit neemt enkele weken in beslag en levert een boekwerk aan research, prototyping, tests en iteraties op. Daarom hebben we enkele visuele stappen onderstaand uitgelicht.

Aardige Amsterdammers

Moodboard

Moodboard

Persona

Persona

Sketch Quizbooth

Sketch Quizbooth

User Story Quizbooth

User Story Quizbooth

Storyboard Quizbooth

Storyboard Quizbooth

Schermen Quizbooth (1)

Schermen Quizbooth (1)

Schermen Quizbooth (2)

Schermen Quizbooth (2)

Schermen Quizbooth (3)

Schermen Quizbooth (3)

Schermen Quizbooth (4)

Schermen Quizbooth (4)

Schermen Quizbooth (5)

Schermen Quizbooth (5)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *