fbpx
Amsterdam, The Netherlands
KVK: 71692320
info@a-town.agency

Social Experiment “Wave if you made it safe”

Social Experiment - Wave if you made it safe

In maart 2018 ontvingen wij de vrije opdracht om een Social Experiment op te zetten. Oftewel, of we een plek naar keuze in Amsterdam wilde kiezen om te observeren, om hier vervolgens door middel van een soort interventie een positieve gedragsverandering teweeg te brengen bij de mensen op die plek. Voor ons Social Experiment hadden we 3 uur de tijd.
We kozen de Kinkerstraat uit, waar drukbezochte tramhaltes tussen de autoweg en een fietspad in staan. Dit zorgt voor een gevaarlijke situatie voor voetgangers die niet uiterst alert zijn, en daar hebben wij ze een handje mee geholpen!

We hebben eerst een timelapse gemaakt van de locatie, waarna we goed konden zien dat er een hele hoop bijna-verkeersongelukken plaatsvinden. Na een korte brainstorm ontstond social experiment “Wave if you made it safe”, een leuke en actieve oplossing op dit probleem; een manier om de aandacht van mensen te trekken zonder ze daadwerkelijk aan te spreken, maar ze tegelijkertijd toch te laten weten dat er gelet wordt op hun veiligheid.

Door opvallende bordjes met een belangrijke boodschap erop, kregen we een aantal voetgangers zo ver om goed op te letten, en zelfs even naar ons te zwaaien ter bevestiging. #WaveIfYouMadeItSafe!

Onderstaand kun je de opdracht in de drie doorlopen fases bekijken.

Situatie

Situatie

Interventie

Interventie

Concept

Concept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *